Wat is een werkplekonderzoek?

Werkplekonderzoek

Bij een werkplekonderzoek komt een gespecialiseerde fysiotherapeut bij jou op de werkplek langs. Afhankelijk van de hulpvraag zal hij gesprekken voeren en observeren om te komen tot een analyse, aanpassingen van de werkplek, voorlichting en advies. Deze werkplek kan zeer divers zijn. Dit kan een kantooromgeving zijn, maar kan ook prima in een productie omgeving, of bijvoorbeeld bij een hovenier die vooral buiten aan het werk is.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een werkplekonderzoek?

Er zijn verschillende momenten wanneer je een werplekonderzoek in kunt zetten. Dit kan ter sprake komen op het moment dat je onder behandeling bent en er een relatie is in relatie tot het werk. Dit hoeft zeker niet alleen over de werkplek te gaan. Ook de werkwijze, werktijden, werkdruk en werktaken zijn aspecten die belangrijk kunnen zijn.

Natuurlijk kun je ook preventief het werkplekonderzoek inzetten. Voorkomen is beter dan genezen!

Werkwijze

We bieden 2 vormen van werkplekonderzoeken:

Intake, risico analyse en voorlichting in relatie tot werkplek

Deze uitgebreide vorm is op het individu gericht en bestaat uit een intake waarbij aandacht is voor werktaken, werktijden, werkdruk, werkplek en werkwijze, gevolgd door een observatie op de werkplek. Aan de hand van de intake en observatie wordt er een risico-analyse gemaakt. Nadat deze besproken is, zal de werkplek afgestemd worden en vindt er voorlichting en advies plaats.

Dit alles wordt uitgewerkt in een rapport inclusief foto’s gevolgd door een evaluatie enkele weken later.

Kosten: €230

(preventief) Werkplek advies

Indien meerdere werkplekken beoordeeld dienen te worden zou deze vorm een goede optie kunnen zijn. Deze bestaat uit observatie, gevolgd door het afstemmen van de werkplek, instructie en advies. Ook dit wordt uitgewerkt in een rapport inclusief foto’s gevolgd door een follow up enkele weken later.

Prijs voor 1 persoon: € 130

Afhankelijk van het aantal werkplekken, wordt er een offerte op maat verzorgd.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Reistijd -en kosten: boven 30 km worden reiskosten à € 0.35 per km in rekening gebracht

Maatwerk is natuurlijk altijd mogelijk. Neem in dat geval even contact met ons op.

Tip van Jeroen

Variatie is belangrijk. Werk je langdurig in dezelfde houding of heb je repeterend werk, zorg er dan voor dat je tijdig even afwisselt van houding of bewegen. Probeer elk half uur te switchen of een korte break van een paar minuten te gebruiken om even te wisselen van houding en bewegen. Telefoneer bijvoorbeeld lopend, als je een kantoorbaan hebt.

Terug naar overzicht
Direct een afspraak maken