Loading...

Wat is een leefstijlinterventie?

Een GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) is een programma waarbij je advies en begeleiding krijgt om gezond te eten en gezond te bewegen. Dit programma is bedoeld om een gezondere leefstijl te krijgen en te behouden.

Het CooL-programma: het leefstijlprogramma van Fysioboz

Binnen het CooL-programma wordt u gedurende 2 jaar begeleid en gecoacht met als doel het bereiken van een gezonde Leefstijl. Het programma bestaat uit gemiddeld 6-8 individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten (eerst 1 x per maand en na 8 maanden 1 x in de 2 maanden)

Belangrijke leefstijl thema’s zijn: voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning. De aanpak is gericht op een stapsgewijs aanpassen van het leefpatroon en bereiken van duurzame verandering van de leefstijl, in motivatie en gedrag. Tijdens het traject ligt de regie bij de deelnemer zelf en de coach heeft een ondersteunende rol. De leefstijlcoach gaat begeleiden bij het kijken naar wat goed gaat en waar verbeterpunten liggen.

Bij een GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) gaat het niet om snel afvallen (5% gewichtsverlies in 2 jaar), maar om gedragsverandering in kleine stappen.

Met welke klachten kom je in aanmerking voor een leefstijlinterventie?

Volwassenen met overgewicht en een extra risicofactor (bijvoorbeeld diabetes type 2), en volwassenen met obesitas komen in aanmerking voor de GLI. Meer informatie over de voorwaarden lees je ook op www.loketgezondleven.nl/zorgstelsel/gecombineerde-leefstijlinterventie

Werkwijze

Het programma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering op verwijzing van uw huisarts. Na het intakegesprek wordt bepaald of iemand wel of niet gaat deelnemen aan dit programma.

Tip van Wendy

Als je de dag gezond start, is de kans groter dat je de rest van de dag in deze gezonde flow verdergaat. Bovendien heeft de ochtend ook iets magisch. Als je kan opstaan, terwijl de rest van het gezin nog slaapt, heb je kwalitatieve me-time. Enkele goede ochtendroutines zijn mediteren, stretchen, wandelen, je dag doorlopen of een gezond ontbijtje maken.

Terug naar overzicht
Direct een afspraak maken

Behandelaar

Wendy is onze leefstijladviseur.