Loading...

Wat is sport fysiotherapie?

Iedereen weet dat sporten past bij een gezonde levensstijl. Maar helaas liggen vervelende blessures ook op de loer. Juist daarom is een sportfysiotherapeut ontzettend belangrijk. Door goede voorlichting en maatwerk kan hij middels trainingsprogramma’s ervoor zorgen dat sportblessures zoveel mogelijk worden voorkomen. En mocht er onverhoopt een blessure ontstaan, dan ben je in deskundige handen bij de sportfysiotherapeut.

Met welke klachten kun je terecht bij de sportfysiotherapeut?

De behandeling van de sportfysio focust zich niet alleen op blessurebehandeling en het herstel, maar kan ook bedoeld zijn om die spiergroepen te trainen die nog wel goed belastbaar zijn. Ook voor het revalideren na operaties zoals een voorste kruisband reconstructie of een nieuwe knieprothese kun je bij de sportfysiotherapeut terecht. Onze sportfysiotherapeut behandelt en begeleidt niet alleen sporters. Bijvoorbeeld ook cliënten die na een periode van ziekte weer aan het werk willen, komen langs in de praktijk. Of ouderen en kinderen waar sport een deel uitmaakt van de behandeling. Schouderklachten, knie en enkelblessures zijn klachten waar de sportfysiotherapeut je goed bij kan begeleiden.

Werkwijze

Naast het vraaggesprek en het algemeen fysiotherapeutisch onderzoek zullen er sport specifieke testen afgenomen worden en zal de sportfysiotherapeut het bewegend functioneren, zoals wandelen en hardlopen goed observeren. Samen met jou wordt het probleem in kaart gebracht en het behandelplan opgesteld. Je gaat aan de slag met de oefeningen, adviezen en het trainingsprogramma. Indien nodig werkt de sportfysiotherapeut samen met de orthopeed, sportarts of bijvoorbeeld de manueel therapeut of kinderfysiotherapeut om een zo optimaal mogelijke begeleiding te bieden.

Tip van Lotte

Een goede oefening voor de balans van knie, enkel en voet is het staan op één been. Ga elke dag tijdens het tandenpoetsen op één been staan, bij voorkeur op blote voeten.

Terug naar overzicht
Direct een afspraak maken

Behandelaar

Lotte is de sportfysiotherapeut bij Fysioboz. Arjen heeft veel ervaring vanuit de atletiek. Bij hem kun je ook terecht voor advies en deskundige begeleiding.