Loading...

Wat is Origene®?

Onderdeel van de behandeling voor jouw nek of rugklachten kan OriGENE® zijn:

Het OriGENE-concept maakt een volledig op de patiënt afgestemde behandeling van rugklachten mogelijk. Waar veel behandelingen zich richten op de bestrijding van de symptomen van rugklachten, richt OriGENE zich op de oorzaak. De behandeling wordt onder begeleiding en toezicht van jouw fysiotherapeut uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel aan de hand van zorgvuldig opgestelde protocollen. De methode en het toestel werden ontwikkeld onder leiding van de Nederlandse sportarts Frank Bertina.

Meer weten over OriGENE? Lees: www.lagerugklachten.nl

Rugklachten & Wetenschap

Mede op basis van ervaringen vanuit de meer dan 55 OriGENE-vestigingen in Nederland voeren verschillende universitaire onderzoeksgroepen en opleidingsinstituten onderzoek naar OriGENE uit. In december 2012 vond de eerste publicatie plaats in het gerenommeerde internationale medisch tijdschrift SPINE.

Met welke klachten kan Origene ® deel uitmaken van de behandeling?

In principe is de OriGENE-behandeling bedoeld voor alle patiënten met wat we noemen aspecifieke rugklachten. Daarmee bedoelen we hier dat er geen andere, vaak specialistische, behandeling noodzakelijk is. Meestal is er sprake van chronische rugklachten, dat wil zeggen dat de klachten langer dan twaalf weken bestaan, vaak zelfs jarenlang.

Werkwijze

De behandeling van rugklachten vereist maatwerk

Het OriGENE-toestel combineert een aantal belangrijke eigenschappen. Zo wordt de strekbeweging van de onderrug volledig geïsoleerd door bijbewegingen van benen en bekken onmogelijk te maken. Tevens wordt de aard van de belasting die het toestel oplegt, volledig aangepast aan jouw individuele mogelijkheden en beperkingen. De behandeling wordt derhalve geheel op jou als individu afgestemd (klacht, lengte, gewicht, kracht, mogelijkheden etc.), waarbij de therapeut het toestel instelt met behulp van zeven variabelen.

De behandeling kost weinig tijd en vindt gedurende circa 10-12 weken éénmaal per week plaats. Per behandeling is gemiddeld 15 a 20 minuten nodig. In de periode daarna wordt aangeraden om met tussenpozen van 1 tot 3 maanden evaluatiemomenten in te lassen, waarbij opkomende rugklachten meestal in korte tijd afdoende kunnen worden behandeld of worden voorkomen.

Tip van Jeroen

Bewegen is belangrijk. Zorg dat je gedurende de dag veel wandelt en vaak van houding wisselt. Er is niet één specifieke houding die ‘slecht’ is voor de rug. Langdurig eenzelfde houding aannemen is niet bevorderlijk bij rugpijn. Beweeg elke dag minimaal een half uur actief, zoals wandelen of fietsen. Maar let op: zorg dat je ontspannen beweegt!

Terug naar overzicht
Direct een afspraak maken

Behandelaars

Jeroen en Daphne zijn opgeleid om Origene® tijdens het behandeltraject toe te passen: