Loading...

Wat is fysiotherapie?

Voor iedereen die beter wil bewegen!

Als je niet goed kunt bewegen, als je niet durft te bewegen. Als je meer moet bewegen, als je moeite hebt met bewegen; de fysiotherapeut is er voor iedereen. Van klein tot groot, van jong tot oud. Samen met onze fysiotherapeuten werk je bij Fysioboz aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

Met welke klachten kan ik terecht bij de fysiotherapeut?

Omdat de algemeen fysiotherapeut breed opgeleid is, kun je met veel verschillende klachten terecht bij de fysiotherapeut. Wel hebben deze klachten gemeenschappelijk dat ze te maken hebben met het houdings- en beweegapparaat. Zo kun je denken aan pijnklachten die bewegingsmogelijkheden beperken, niet soepel kunnen bewegen, pijnklachten waardoor het dagelijks functioneren wordt beperkt, advies over werkhouding en -klachten, opstellen van een trainingsprogramma aanvullend op verminderen van klachten of het opstellen trainingsprogramma om conditie te verbeteren die met de klachten te maken hebben.

Werkwijze

De intake zal bestaan uit een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek waarbij de fysiotherapeut een beeld krijgt van je houding en beweegmogelijkheden. Omdat naast je spieren en gewrichten ook stress, spanningen of bijvoorbeeld angst om te bewegen invloed heeft op je lichaam zal dit ook in kaart worden gebracht. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met je naar je wensen, lichamelijke situatie en mogelijkheden. De algemeen fysiotherapeut behandelt patiënten meestal individueel maar soms ook in een kleine groep. Met de adviezen en oefeningen zit jij weer soepeler in je vel!

Tip van Dave

Leven is bewegen! Zoek vooral naar activiteiten die je leuk vindt om te doen. Of dit nu wandelen is, tuinieren of naar de sportschool, als je er plezier in hebt dan blijf je het ook doen op langere termijn. Probeer minimaal 5 dagen per week minimaal een uur per dag te bewegen en 3 keer per week minimaal een half uur een activiteit te doen waarvan je gaat zweten. Dat bevordert een langdurig gezonde leefstijl!

Terug naar overzicht
Direct een afspraak maken

Behandelaars

Bijna al onze collega’s werken naast hun specialisatie ook als algemeen fysiotherapeut. De behandelaar die de intake doet bepaalt of hij ook jouw behandelaar blijft of dat een collega je mogelijk beter kan begeleiden.